Behandeling

In mijn praktijk besteed ik veel aandacht en tijd aan iedere patiënt om tot een optimale behandeling te komen. In het eerste consult wordt uitvoerig ingegaan op de klachten, maar ook zijn gegevens over voeding, slaap, dromen en ziekten in de familie belangrijk. Ook de levensloop, biografie is vaak van groot belang. Kortom, het is de bedoeling om een totaalbeeld van u als (uniek) persoon te krijgen.

 Dit eerste consult duurt ongeveer 75 minuten. Op basis van alle informatie wordt een passend homeopathisch geneesmiddel gezocht en voorgeschreven. Het is belangrijk om na de inname van het geneesmiddel, alle veranderingen die zich op zowel lichamelijk als mentaal gebied voordoen op te schrijven zodat deze in een volgend consult doorgenomen kunnen worden.

De termijn waarop een vervolgconsult wordt afgesproken is afhankelijk van de klachten en de ingezette homeopathische geneesmiddelen. In acute situaties kan het nodig zijn dat er dagelijks telefonisch contact nodig is. Zijn de klachten chronisch, dan is er meestal een vervolgafspraak na vier weken. Dit vervolgconsult duurt meestal drie kwartier tot een uur. Alle veranderingen die zich na de laatste afspraak hebben voorgedaan worden samen met de patiënt op een rijtje gezet en geanalyseerd. Het kan zijn dat de patiënt een ander middel nodig heeft, dat het middel van het eerste consult herhaald wordt of dat het middel nog steeds werkt.


 
Behandeling