Hooikoorts

Hooikoorts, wat is het en wat kun je eraan doen?

Niezen, loopneus, tranende ogen, sterk vermoeid zijn, kortom, hooikoorts kan je dagelijks leven behoorlijk beinvloeden!

Hooikoorts is een allergische reactie op stuifmeel of pollen. Een kleine hoeveelheid kan al een sterke reactie veroorzaken. Reguliere medicijnen  zoals antihistamine onderdrukken de allergische reacties en je moet ze vaak dagelijks nemen, want zodra je er mee stopt komen de symptomen net zo hard weer terug. De medicijnen kunnen na een aantal jaren uitgewerkt raken en je moet er vaak steeds meer van nemen voor hetzelfde effect. Gelukkig is hooikoorts vaak ook goed te behandelen met klassieke homeopathie.

De behandeling bestaat uit twee fasen, de acute fase en de chronische fase. In eerste instantie kijk ik naar de acute klachten. Hoe zijn precies de klachten op het moment dat je er last van hebt. Hierop wordt een middel gezocht dat bij deze klachten aansluit.

Daarna gaan we verder met behandelen van de chronische fase, als de acute klachten in de eerste fase voorbij zijn is het verstandig om het lichaam in zijn totaliteit sterker te maken/minder gevoelig te maken zodat je bij het volgende seizoen beter bestand bent tegen hooikoorts! 

Hooikoorts